Flexibel personeel

Flexibel personeel: “het nieuwe werken”

Personeel

Tien jaar geleden startte ik zelf als zelfstandige en toen kozen steeds meer bedrijven voor de inhuur van flexibel personeel; toen lag dat percentage op 11% van de Nederlandse beroepsbevolking. Nu ligt dat percentage vele malen hoger; de ZZP markt is de afgelopen jaren enorm gegroeid.

Het nieuwe werken

Bedrijven moeten steeds sneller reageren op nieuwe ontwikkelingen in de markt om de concurrentie voor te blijven. We leven in turbulente tijden. Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit en daarnaast hebben we te maken met een economische crisis. Personeel blijft daarbij een kritische factor.

Succes wordt bepaald door de mate waarin organisaties kunnen inspelen op steeds veranderende wensen, met een steeds diverser publiek, veel concurrentie en minder beschikbare middelen. Hoe dynamischer de omgeving, hoe belangrijker het is om te anticiperen en te plannen.

Dit vereist flexibiliteit en een proactieve aanpak.

Jouw bedrijf wil toch ook volledig kunnen inspelen op de markt en onnodige personeelskosten besparen? Je huurt pas iemand in, wanneer jij dat nodig hebt.

Waarvoor kunt u als bedrijf flexibel personeel inhuren?

Denk daarbij aan:

 • Projectondersteuning
 • Snel structuur in uw administratie
 • Financiële administratie
 • Websitebeheer
 • Evenementenorganisatie
 • Communicatie (versturen van nieuwsbrieven, updaten van adresbestanden)
 • Agendabeheer en afspraken maken
 • Notuleren van een vergadering
 • Ontvangst van gasten
 • Optimalisering van uw processen
 • Maken van handboeken

Deze werkzaamheden kunnen prima door iemand die flexibel inzetbaar is, worden uitgevoerd. Op die momenten wanneer jij of jouw bedrijf daar behoefte aan heeft, voor die werkzaamheden waarvoor jij graag een professional inzet en voor een prijs die overzichtelijk is. Jij kunt je dan volledig richten op je core business en bezig zijn met hetgeen je leuk vindt en waar je goed in bent.

Voordelen van flexibel personeel:

Frisse blik: Flexibel personeel kijkt weer even anders dan vast personeel. Ze wisselen regelmatig van baan en komen bij veel bedrijven. Ze zien en horen veel, werken met verschillende systemen. Ook zijn ze minder gebonden aan een vaste manier van werken. Over het algemeen zijn zij initiatiefrijker en flexibeler.

Grotere wendbaarheid: Bedrijven hebben meer dan ooit te maken met onzekere omstandigheden. Met flexibel personeel kun je snel inspelen op zowel positieve als negatieve ontwikkelingen in de markt.

Eenvoudige samenwerking: De samenwerking met flexibel personeel is relatief eenvoudig aan te gaan en te beëindigen.

Ruime werkervaring: Flexibel personeel komt bij veel verschillende bedrijven, waarbij zij met vele manieren van werken te maken krijgen. Over het algemeen zijn zij snel ingewerkt en brengen een ruime werkervaring mee.

Snel inzetbaar: Flexibel personeel is snel beschikbaar en inzetbaar.

Risico vermindert: Door de inhuur van flexibel personeel zit je nergens aan vast. Je huurt in wanneer jij dat voor jouw bedrijf nodig hebt. Het risico ligt bij de inhuurkracht.

Kostenbesparend: Je betaalt alleen de daadwerkelijk gemaakte uren. Het salaris van vast personeel loopt altijd door. Vakantie en ziekte hoef je bij flexibel personeel niet te betalen; je werkt namelijk met een all-in tarief.

Tips bij inhuur flexibele personeel:

 1. Bepaal van te voren wat de wensen en werkzaamheden zijn.
 2. Let op de voorwaarden van de flexwerker.
 3. Maak van te voren duidelijke afspraken.
 4. Laat je goed informeren over het uurtarief (is het een all-in tarief, of komen er nog reiskosten of andere kosten bij?).
 5. Voor alles geldt; een goede voorbereiding is het halve werk!

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Veel succes met jouw bedrijf/onderneming en de eventuele inhuur van flexibel personeel.

Ondersteuning nodig?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik bespreek met jou graag de mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook interessant:

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan